Rondle - na indukcję czy też gaz - są wszechstronnymi garnkami do gotowania, duszenia, smażenia i pieczenia różnych produktów. W zależności od przeznaczenia rondel na indukcję lub gaz może mieć szerokie dno i niskie ścianki (np. rondel do duszenia mięsa) bądź wąskie dno i wysokie ścianki (np. rondel do mleka).
Rondel na indukcję lub gaz często wyposażony jest w dodatki podnoszące funkcjonalność tego garnka oraz bezpieczeństwo użytkownika. Wymienia się m.in.:
Warto zauważyć, iż rondel z pokrywką może być używany także do przyrządzania dań niewymagających używania pokrywki. Rondel z dzióbkiem pomaga przelewać ciecze bez rozchlapywania, dzięki czemu świetnie nadaje się do gotowania i podgrzewania dań płynnych. Natomiast rondel z rączką stanowi rozwiązanie bardzo popularny, gdyż przenoszenie rozgrzanego rondla bez rączki byłoby bardzo trudne.
Szczególną popularnością cieszą się rondle ze stali nierdzewnej. Nic w tym dziwnego, skoro rondel ze stali nierdzewnej jest funkcjonalny, trwały, obojętny dla smaku i zapachu potraw, a przy okazji elegancki. Może to być rondel na indukcję lub gaz. W naszym sklepie internetowym znajdziesz jednak także rondle wykonane z innych materiałów, np. aluminium z powłoką marmurkową.
Pamiętaj, że jeśli interesują Cię rondle do smażenia mięsa czy też rondle do pieczenia mięsa, przydadzą Ci się garnki z powłoką nieprzywierającą i równomiernie rozprowadzającą ciepło. Rondle ze stali nierdzewnej sprawdzą się w tej funkcji bardzo dobrze.
Jeżeli interesują Cię rondle do smażenia mięsa, przyrządzania bigosu lub gotowania potrawki dla całej rodziny, prawdopodobnie potrzebny Ci rondel duży, np. liczący 2,3 lub 3,8 l. Jeśli jednak wystarczy Ci mały rondel na indukcję bądź gaz, zwróć uwagę na dostępne w naszym sklepie rondle małe mające 1,5 lub 1,3 l.
Dzięki ich wszechstronności rondle na indukcję i gaz możesz wykorzystywać przez cały rok do przyrządzania różnorodnych dań, w tym świątecznych. Potrawy jednogarnkowe, bigos, zupy czy risotto to tylko przykłady. Rondel do duszenia mięsa wykorzystasz np. do gołąbków czy pulpetów. Rondle do smażenia mięsa przydadzą Ci się do smażenia przysmaków na głębokim tłuszczu. Z kolei rondle do pieczenia mięsa pozwolą Ci przygotować aromatyczne i pełne smaków danie bez dużej ilości oleju.
Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, byś rondel na indukcję lub gaz wykorzystywał tylko do podgrzewania czy przygotowywania dodatków płynnych. Weźmy na przykład rondel do mleka, który jest idealny do podgrzania mleka przed podaniem na śniadanie. Rondel z dzióbkiem przyda się też do wykonania ciepłego i smakowitego sosu.
Aby wyposażyć swoją kuchnię od A do Z, zobacz też inne produkty w sklepie Kuchenny Styl. Polecamy komplety garnków i inne garnki na sztuki, zwłaszcza sokownik do domowych napojów owocowych i warzywnych. Miłośnikom smażenia do gustu może przypaść frytkownica. A jeśli lubisz robić przetwory, doskonałym zakupem okaże się suszarka do grzybów. Zachęcamy do obejrzenia całego asortymentu!